Skanaus

Naminiai žagarėliai – vaikystės prisiminimas

Vieną dieną pagalvojau, kokį pyragą išsikepus vakare prie arbatos. Atsiminiau vaikystės receptą, kurį išmokome dar mokykloje ir dažnai gamindavome, tai naminiai žagarėliai. Nežinau kodėl jie šiais laikais tapo tokie nepopuliarūs, nes gaminti nėra sunku.

Mums reikės:

  • 500 g. miltų
  • Pusės stiklinės cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 200 g. grietinės
  • Žiupsnelio druskos
  • Aliejaus (jame virsime žagarėlius)
  • Cukraus pudros (užbarstysime ant iškeptų žagarėlių)

Pradedame gaminti 🙂

Į dubenį sudedame 500 g. miltų (jų kiekį reguliuokite taip, kad beminkant tešlą neliptų prie rankų), įmušame kiaušinius, supilame cukrų, idedame žiupsnelį druskos. Tešlą minkome rankomis. Ant spintelės pasibarstykite  miltų ir kočiokite tešlą, kad būtų vidutinio storumo.

Supjaustykime norimo dydžio rombelius, ties viduriu įpjaukite ir išverskite žagarėlį į kitą pusę.

Į puodą įpilkime tiek aliejaus, kad galetume lengvai virti po kelis žagarėlius iš karto. Žagarėlius pavirkime kelias minutes, kol jie šiek tiek išsipūs ir parus.

Ant šiltų žagarėlių užbarstykime cukraus pudrą.

Visai paprastas receptas ir prie arbatos labai skanu 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *